Intézményeink

Móra Ferenc úti Tagóvoda

Móra Ferenc úti Tagóvoda

Az óvoda 1979. március 7-én nyitotta meg kapuit, Mezőkövesd zöld övezetében helyezkedik el kellemes környezetben. Intézményünket a Móra Ferenc úti lakótelep és számos kertes, családi ház övezi.

Az óvoda épülete pavilon rendszerű, 5 csoportos, 110 férőhelyes, korszerű, modern a 3-7 éves gyermekek nevelését szolgáló intézmény.

A középen elhelyezkedő zsibongóhoz szárnyszerűen kapcsolódik három pavilon rész, kettőben a csoportszobák és a hozzá tartozó kiszolgáló helyiségek, egyben a melegítő konyha kapott helyt. 2014 nyarán sor került az intézmény energetikai korszerűsítésére, a vizesblokkok felújítására. A beruházás eredményeként minden feltétel adott ahhoz, hogy a gyerekek egész nap folyamán komfortosan, jól érezzék magukat az intézményben.

Minden csoportnak külön foglalkoztatója, öltözője és mosdója van. A tágas zsibongót a csoportok váltva használják, ünnepségekhez, sportfoglalkozásokhoz, óvodai tevékenységekhez.

Az óvodához tartozó nagy udvar kényelmet és sokoldalú testi fejlesztést biztosít a gyermekek számára. A parkosított, fákkal övezett, füvesített környezet egészséges életteret biztosít az óvodások számára, mely ideális a testnevelés- és a szabad mozgásos tevékenységek szervezéséhez. Az udvari játékok változatosak, természetes anyagból készültek. A három homokozó, a füves terület, a hangulatos babaház és homokozó-árnyékoló, a mozgást fejlesztő játékok, az ovi-foci pálya, valamint a gyakorló kert az óvodások jó közérzetét szolgálják.

Mezőkövesdi Óvoda és Bölcsőde © 2020

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ