Intézményeink

László Károly úti Székhelyóvoda

László Károly úti Székhelyóvoda

Az óvoda a város központjában az ún. „Hadas” városrész környezetében található. A város első gyermekintézményi célokra épült létesítménye. A KSZKBI megbízásából épült intézmény átadására 1960. december 15-én került sor. Az óvodába elsősorban lakókörzetünkből, de központi elhelyezkedése és a szülők munkahelye miatt a város távolabbi területeiről is járnak gyermekek.

Az intézmény 1982-ben került városi tulajdonba, a VII.sz. Napköziotthonos Óvoda elnevezéssel, ennek ellenére a köztudatban „OKISZ” vagy „Matyóházi” óvodaként ismert, mivel a fenntartói feladatokat a városi tulajdonba kerülésig e két gazdálkodó szerv látta el.

2010-ben az energetikai korszerűsítés keretében megtörtént a nyílászárók cseréje az óvoda épületének szigetelése a tetőcsere és a homlokzat felújítása. Az intézmény 5 csoporttal működik, 100 gyermek befogadására alkalmas. A háromszintes épület földszintjén két, az emeleti részében 3 óvodai csoport, a tetőtérben mosókonyha, tornaterem, szertár, öltözők kerültek kialakításra.

Az otthonos csoportszobák, a tornaterem, a gesztenyefákkal övezett udvar biztosítja a színvonalas, nyugodt gyermeki életet.

Az utóbbi években az óvoda udvarán jelentős korszerűsítést sikerült megvalósítani, szinte teljes mértékben kicserélődött a játékkészlet. Az udvar bővítése jelenleg is folyamatosan zajlik, a szomszédos telek (Kolping ház) megvásárlásával még nagyobb udvar és még több mozgásfejlesztő játék fogja szolgálni az idejáró gyermekek játék- és mozgásigényének kielégítését.

Mezőkövesdi Óvoda és Bölcsőde © 2020

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ