Intézményeink

Egri úti Tagóvoda

Egri úti Tagóvoda

Az Egri úti Tagóvoda Mezőkövesd észak-nyugati részén, családi házas lakóövezetben található. A gyermekek többsége a családi házas lakóövezetből és az Egri úti lakótelepről érkezik az óvodába. Az óvoda épületét 1938-ban építették, eredetileg Gazdasági Iskolaként működött, 1951. óta funkcionál óvodaként.

Az eredetileg egy csoporttal működő intézmény a demográfiai hullám változásának függvényében 3, majd 5 csoporttal működött. 1996-ban, a városban bekövetkezett sajnálatos gyermeklétszám csökkenése következtében, egy szükségférőhelyes csoport megszüntetésre került.

2009-ben megtörtént az intézmény akadálymentesítése. 2013-ban az óvoda három csoportszobával bővült, jelenleg az óvoda 175 férőhelyes, 7 óvodai csoporttal rendelkezik. A bővítés, felújítás eredményeként az óvoda a mai kor igényeinek mindenben megfelelő gyermek intézmény.

Az óvodai csoportszobák tágasak, világosak, normálméretűek. Minden csoporthoz önálló öltöző, mosdó és WC helyiség tartozik. Az óvoda rendelkezik egy tágas, sporteszközökkel jól felszerelt tornateremmel, fejlesztő szobával, vezetői irodával, nevelői szobával, felnőtt öltözővel, mosdóval, valamint konyhával és az ezekhez szükséges kiszolgáló helyiségekkel.

Az óvoda épületét hatalmas udvar veszi körül. Az udvari, mozgásfejlesztő játékok természetes anyagból készültek, használatuk maximálisan kielégíti óvodásaink mozgásigényét.

Mezőkövesdi Óvoda és Bölcsőde © 2020

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ