Intézményeink

Dohány úti Tagóvoda

Dohány úti Tagóvoda

Az óvoda 1973. december 16-án nyílt meg a város dél-nyugati részén, az ún. „KISZ lakótelep” szomszédságában. A gyermekek részben a lakótelepről, részben az óvoda környékén lévő családi házas övezetből, illetve a környező településekről járnak az intézménybe.

1973-tól - 1981-ig 4 csoportos, 1981-től - 1998-ig 6, sőt néhány évig 7 csoportos óvodaként üzemelt. A csökkenő gyermeklétszám igen hátrányosan érintette az intézményt. 1998. szeptember 1-től 5 csoportban folyik a nevelőmunka. A megszűnő óvodai csoportokban, a zsibongó egy részében, az irodahelyiségben egy bölcsődei csoport kialakítására került sor.

A városi bölcsőde bővítését követően 2012-ben megszűnt az óvodában működő bölcsődei csoport. Helyén tornaszoba, gyermekmosdó, öltöző és vezetői iroda került kialakításra. Az átalakításnak köszönhetően az épület nevelői szobával is rendelkezik. Így az óvoda adottságai megfelelően biztosítják a zavartalan munkavégzést. Jelenleg az óvoda 5 csoporttal működik, ahol 125 gyermek elhelyezését tudjuk biztosítani.

Óvodánk udvara tágas, árnyékos, ahol folyamatosan megújuló játékok, mesterséges szánkódomb és ovi-foci pálya nyújt lehetőséget a gyermekek mozgásigényének, sport utáni vágyának, még változatosabb módon történő kielégítéséhez. 2014 nyarán sor került az intézmény energetikai korszerűsítésére, a vizesblokkok felújítására. A beruházás eredményeként minden feltétel adott ahhoz, hogy a gyerekek egész nap folyamán komfortosan, jól érezzék magukat az intézményben.

Mezőkövesdi Óvoda és Bölcsőde © 2020

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ