Intézményeink

Deák Ferenc úti Bölcsőde

Deák Ferenc úti Bölcsőde

A Mezőkövesdi Óvoda és Bölcsőde Deák Ferenc úti Bölcsődéje a Deák Ferenc úton 1984-ben 40 férőhellyel nyitotta meg kapuit, mint Városi Bölcsőde. A bölcsődén kívül a városban az elmúlt évtizedek alatt több telephelyen is folyt bölcsődei ellátás, jelenlegi arculatát 2012-ben nyerte el az intézmény.

A bölcsőde épülete jól megközelíthető, kis forgalmú csendes, nyugodt kertvárosi környezetben található.

Az ÉMOP 4.2.1-es „Mezőkövesdi Városi Bölcsőde kapacitásbővítő fejlesztése” című pályázatnak köszönhetően 2012. márciusában adták át a jelenlegi, 108 férőhelyes, teljesen felújított bölcsődét.

Az épületben 9 csoportszobában neveljük-gondozzuk a ránk bízott gyermekeket. Bölcsődénkben elsősorban mezőkövesdi állandó lakcímmel rendelkező családok gyermekei számára történik az ellátás, de az intézmény teljes ellátási területe a Mezőkövesdi Kistérséghez tartozó települések közigazgatási területe: Bogács, Borsodgeszt, Borsodivánka, Bükkábrány, Bükkzsérc, Cserépfalu, Cserépváralja, Csincse, Egerlövő, Kács, Mezőkeresztes, Mezőkövesd, Mezőnagymihály, Mezőnyárád, Négyes, Sály, Szentistván, Szomolya, Tard, Tibolddaróc, Vatta.

Az intézményünkben nyújtott szolgáltatás a bölcsődei alapellátás, mely keretében a gyermekek napközbeni ellátása folyik, ami a családban nevelkedő – 20 hetestől 3 éves korú – gyermekek szakszerű nevelését-gondozását jelenti. A bölcsődébe a gyermekek felvétele egész évben folyamatosan történik a teljes feltöltöttség eléréséig.

Mezőkövesdi Óvoda és Bölcsőde © 2020

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ